Sinterklaas

Pepernoten

Pepernoten klik hier

Suggesties:

  • Hang de pepernoten op in de gang en laat kinderen op de letters meppen en de letter benoemen.
  • Leg de pepernoten op de grond en leg hierover een tafelkleed of een beschermmat voor een computerstoel. Laat de kinderen woorden springen.

Levend ganzenbord

Bij dit spel beginnen alle spelers bij een willekeurige kaart. Het mag geen speciale ganzenbordkaart zijn, zoals onderstaande kaarten. Alle spelers hebben een eigen dobbelsteen. Wanneer de leerkracht de tijd start, dan mogen de kinderen de eerste kaart lezen. Daarna dobbelen ze met hun dobbelsteen en gaan ze naar de volgende kaart. Wanneer een kind eindigt bij de finish geef ik ze een gouden munt en mogen ze weer bij de start beginnen. De kinderen spelen door tot de tijd om is. Daarna kunnen de gouden munten geteld worden.

2 plaatsen terug
start
2 plaatsen verder
finish
terug naar start
gevangenis: dobbel 1 of 6 om weer mee te spelen.

Klik hier voor het levend ganzenbord

Klik hier voor de gouden munten

Suggestie:

  • Gebruik de kaarten ook met wandel-wissel uit. Alle kinderen hebben een kaart. Wanneer ze een ander kind tegenkomen dan lezen ze elkaars woordrijtje voor en wisselen ze van kaart.

Letter winkeltje

De Sinterklaastijd komt er weer aan. De aankomende weken kunnen de kinderen uit mijn groep 3 aan de slag in deze letterwinkel. Zo kunnen ze woorden maken en tegelijkertijd rekenen met geld.

Klik hier voor de letters.

Klik hier voor de prijzenlijst.

Klik hier voor het open/gesloten bord.

Klik hier voor de slinger.

Klik hier voor het geld.

Joggen en flitsen: splitsen