Kerst

Volg de Spellenboom op Facebook en of Instagram voor updates.

Escape room

Deze escape room is bedoeld voor groep 3/4. Er zitten zowel reken- als taalopdrachten in. Met sterren is het niveau van de opdrachten aangegeven.

Los het op met de hele groep door de klas in groepen te verdelen. Laat elke groep een andere opdracht uitwerken. Sommige groepen zullen eerder klaar zijn dan andere groepen. Zorg voor meerdere kopieën van de opdrachten, zodat deze kinderen vervolgens een opdracht naar keuze kunnen uitwerken.

Klik hier

Leeskalender

Lezen is ontzettend belangrijk. Thuis één op één met je kind lezen, kan ontzettend veel doen. Met deze leeskalender kun je in de kerstvakantie met je kind zo nu en dan lezen. Bepaal zelf hoe lang je gaat lezen. Het liefst 5 tot 15 min. per keer. Wanneer je kind dat gedaan heeft, kan je kind door de eerst volgende cirkel een kruis tekenen. Daarnaast staat er een verassing onder elke cirkel klaar op de online kalender, of geef je kind na elke keer lezen een stuk van de blockposter.

Klik hier, of op de afbeelding voor de online leeskalender.

Klik hier voor de blockposter

Klik hier voor de aftekenlijst

Kerstballen met letters

Hang de kerstballen op aan de muur of leg ze op de grond met daaroverheen een tafelkleed of een mat voor een bureaustoel. Laat de kinderen letters/klanken of zelfs woorden meppen.

Suggestie: Laat één kind een woord hakkend voorlezen. Laat een ander kind de letters meppen en deze onthouden, om vervolgens te benoemen welk woord hij of zij heeft gemept.

Klik hier voor de kerstballen.

Cijferkaartjes

De kaartjes zijn vrij simpel maar ontzettend leuk.

  • Laat kinderen een aantal kaartjes op volgorde leggen.
  • Geef alle kinderen een kaartje en noem twee getallen. Wanneer hun getal hier tussenin ligt, gaan ze staan en eventueel van plek wisselen.
  • Gebruik de kaartjes voor Gok een hok.
  • Mix en wissel: laat de kinderen rond lopen en benoemen wiens getal hoger is.

Klik hier voor de getallenkaartjes.

Klik hier voor gok een hok.

Kleikaarten

Klik hier voor de kleikaarten.

Leesspeurtocht

Klik hier voor de invulkaarten.

Klik hier voor de platen. (nu met de plaat van de jas)

Levend ganzenbord

Klik hier voor de ganzenbord kaarten.

Klik hier voor de woordrijen.

[smartslider3 slider=”76″]